Gyantázás után

gyantázás után

Intim és/vagy testgyanta?A gyantázás után mivel kezeljem a bőröm otthon? Hogyan előzhetem meg a bőrirritációt és a kiütéseket?

A szőrtelenítésnek ez is egy fontos momentuma, ahogy azt megszokhattad a kozmetikában is, hogy minden gyantázást utóápolással zárom.
Természetesen ezt a lépést otthon is fontos elvégezni, mert egy ilyen drasztikus beavatkozás után a bőröd kicsit gyámoltalan, és könnyebben kipattoghat, sőt be is gyulladhat, ha ezt kihagyod.

Gyantázás után az első lépés a fertőtlenítés

Az első és egyik legfontosabb a fertőtlenítés, amit egy egyszerű teafaolajjal is elvégezhetsz. Ilyenkor a gazdaságosabb felhasználás érdekében, érdemes a teafaolajat hígítani tiszta desztillált vízben vagy természetes növényi olajban 1:3 arányban és használat előtt felrázni. A teafaolaj, mint tudjátok hatékony baktériumok, vírusok és gombák ellen. Egy természetes bőrfertőtlenítő, amit akár kézfertőtlenítésre is nyugodtan lehet alkalmazni.

Második lépés a bőrnyugtatás és táplálás

Erre alkalmas természetes Aloe Vera, vagy körömvirág, vagy levendula hatóanyagtartalmú könnyű krémgél, vagy balzsam. Gyorsítják a bőr regenerációját és csökkentik az irritációt.
Egyéb krém esetén, arra figyelj, hogy túl zsírosat ne használj, mivel az csak eltömíti a pórusokat, így idővel faggyúdugaszokat eredményez, ami növeli a benőtt szőrszálak esélyét is. Ilyen krém pl.: neogranormon, sudocrem, bepanthen, stb.
Ezek a kenőcsök elsősorban hámosítanak, csak súlyosabb hámhiány esetén szabad alkalmazni őket.

Benőtt szőrszálak ellen

a legjobb megoldás a minimum heti egyszeri bőrradírozás szemcsés radírral.
Rendszeres radírozás híján az elhalt hámsejtek a bőröd felszínén előbb-utóbb torlaszt képeznek, ami kellemetlen bőrproblémákhoz vezethet. A bőr száraz lesz, felvastagszik, így a szőrszálak nem tudnak kibújni, hanem befelé fordulnak, ami idő után akár borsónyi méretű csomót is okozhatnak.

Végezetül

Ez így elsőre sok információnak tűnhet és lehet otthon egy kicsit pepecs, de hidd el a bőröd meg fogja hálálni, amíg újra találkozunk! Érdemes gyantázás után követni a fent leírtakat a bőröd védelmének érdekében.

Hamarosan érkezem a következő cikkel!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>